I går var det en tung og hard dag, den knuste meg og mine illusjoner om et helsevesen på vei til bedring innom rusomsorgen.
Gang på gang opplever vi at føle oss sviktet, gang på gang når skriken etter hjelp ær som størst så er det ingen hjelp at få.

Alle allmennleger har anledning til å starte behandling med erstatningsmedisin eller legge pasienten inn for øyenblikkelig hjelp. Målet er behandling innen 6 timer etter at pasienten har tatt kontakt, det er tillatt i følge helsetilsynetsveileder

Rusmissbrukere har fått pasientrettigheter, med dem så har de rett på hjelp innen helsevesenet. Men hva hjelper det når man blir bemøtt med arroganse og nedlatenhet?

De fleste heroinavhengige i Norge bruker sprøyter, når årerne på armer og bein er oppbrukt, halsveneinjeksoner og lyskeinjeksjoner er eneste mulighet er det en opplagt øyenblikklighelp situasjon dersom bruker kontakter lege for behandling. Målet med hjelpen er at stanse sprøytebruken som er en selvskadende adferd før brukeren er nødt å sette neste sprøyte for å holde seg friske og med stor potensial for dødlig utgang.

Min datter har brukt opp armer og bein, hun Injiserer i halsvenen og har store problemer med å få satt sitt neste skudd. Hun finner ingen puls eller åre i lysken og halsen er nå snart brukt opp. Hun kvalifiserer seg til øyeblikklighelp.!!!

Jeg ringte ambulanse i går, da min datter og hennes kjæreste lå hjemme i sin leilighet hardt plaget av abstinenser. Svettetokter, oppkast, magkrampe, svimelhet, vanskligheter med å gå og hoste som gjør det vanskelit å puste. Legesekretæren jeg fikk snakket med var meget omsorgsfull og bemøtte meg fantastisk, hun skjønte min uro og kopplet meg over til en lege med engang. Legen som jeg fikk snakke med var fantastisk, jeg forklarte symtomer og grunn til symtomer, hun trøstet og kom med forslag om hvordan vi skulle løse situasjonen. I samråd kom vi frem til at ambulanse var det beste for de to syke da de ikke hadde mulighet til noen annen transport. I min fortvilelse klarte jeg å glemme at de er registrert på en andresse men bor på en annen så jeg sendte ambulansen feil, da misstaget ble oppdaget fikk jeg snakket med ambulansen og ble meget godt bemøtt med dem og.

Møtet på legevakta ble ikke like bra, når de kom frem ble de geleidet in til et rom med en sofa, der ble de sittende i over to timer før en mannlig lege kom in til dem med denne informasjonen.

Sitat: -Jeg har nå brukt 45 min utav min dyrbare tid på å ringe rundt på en jævla travel legevakt!

Jeg bad min datter om å gi telefonen til legen og bad han sammenfatte hva som skjer.

Sitat:To pasienter kommer i abstinenser hit fordi de ikke klarer å få tak i illegale stoffer, jeg har brukt 45 min på å ringe rundt på en jævla traven legevakt. Anser saken for avsluttet og anbefaler dem å ta kontakt med fastlegen i morgen, no kan de pelle seg hjem igjen, de har inget her å gjøre.

De fikk 3 sobriler i handen og klar beskjed om at hjem fikk de prøve å komme seg selv.

To pasienter med kraftige abstinenser som har problemer med å gå, har kramper kaster opp og enorme magsmerter ble sendt på dørr, de tar 30 min med bil at komme seg hjem for dem.

Jeg sitter 60 mil unna og føler at jeg har gjort en dårlig situasjon værre, jeg har ikke klart å skaffe hjelp og jeg ble møtt av en arrogant drittsekk til lege da jeg i min fortvilelse prøvde å finne ut hva som skjer rundt disse to.

Jeg må atter engang ringe rundt til venner, forklarer situasjonen og hvor de to står. Takk gud for gode venner…Takk gud for den støtte og trøst de gir. Takk gud for at det enda finnes noen som bryr seg og som prøver å hjelpe.

Mine to ville ikke in til Oslo å finne illegale stoffer, de prøvde å få hjelp.

Mine to måtte til Oslo og det neste skadlige sprøytestikk…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende